Attitydförändring redan i skolan

Djur2000 jobbar med att förebygga meningslöst våld på djur genom kunskapsspridning och attitydförändring bland barn och ungdomar.

Djur2000 erbjuder grundskolor över hela Sverige möjligheten att boka föreläsningar inom djurskydd.
Djur2000 förmedlar även omplaceringar av djur som far illa och ger allmän rådgivning i samarbete med svenska myndigheter. Föreningen bedriver från år till år också egna mindre kampanjer och välgörenhetsprojekt för att samla in pengar till specifika ändamål. Hittills har föreningen sedan starten engagerat över 100 000 elever, rikskändisar, företag och andra organisationer i sitt viktiga arbete. En framgångshistoria inte bara för djuren – utan också för de många ungdomar som engagerar sig i föreningens många projekt. Allt arbete sker helt oavlönat och ideellt – varav man är i stort behov av gåvor och bidrag ifrån allmänheten.

 

 

För gatuhundarna i Rumänien

Sedan år 2013 arbetar Djur2000 aktivt tillsammans med DogRescue Sweden och DogRescue Romania med gatuhunds-problematiken i det land som har mest gatuhundar i hela Europa.

I Rumänien finns det ca 2,5 miljoner hemlösa hundar och dom blir bara fler och fler. Hösten 2013 infördes en lag som vi kallar ”Dödens Lag” vilken innebär att kommunerna idag fångar in hundarna och kastar in dom i dödens hägn – ett kommunalt hägn där man låter hundarna svälta i ett antal veckor för att sedan döda dom på ett fruktansvärt plågsamt sätt. Allt för pengarnas skull. Pengar får man från EU i form av bidrag som egentligen ska gå till mat, kastreringar, vård och annat – men istället går rakt ner i fickan på myndigheter och bestämmande Borgmästare. Dödens hägn finns i varje kommun och oftast flera hägn i samma kommun. Det enda sättet att få ner antalet hundar på är att kastrera på plats och utbilda den lokala befolkningen. Det är där vårt arbete tillsammans med DogRescue kommer in.
Läs gärna mer på: http://www.dogrescue.se

 

Lyckad julkampanj gav en halv miljon kronor

Under julen 2016 startade Djur2000 tillsammans med DogRescue upp en kampanj som gick ut på att rädda 500 gatuhundar ifrån döden. Hundarna behövde flyttas före årsskiftet 2016 från ett tidigare dödshägn i staden Braila – till ett eget privat hundhägn i huvudstaden Bukarest – där veterinärklinik, personal och ytterligare ett auktoriserat hundhägn redan fanns. Bakom kampanjen och på plats i Rumänien fanns DogRescue Sweden och Djur2000, som tillsammans med DogRescue Romania kom till att leda verksamheten. Under 4 veckor samlades det genom fundraising in en halv miljon svenska kronor till projektet – som kunde genomföras. Se gärna kampanjfilmen om projektet nedan.

Hjälp oss att hjälpa

Då Djur2000 är helt opolitiskt bundna är man beroende av gåvor och bidrag ifrån allmänheten.

Skänk oss ett valfritt bidrag